recept: Talp nélküli túrós, Kifőzde
Talp nélküli túrós
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 kg túró,
20 dkg rétesliszt,
20 dkg porcukor,
5 tojás,
10 dkg mazsola,
1 csg sütőpor,
1 citrom lereszelt héja,
4 csg vaníliás cukor,
kb. 80 dkg szezonális gyümölcs





Előző este a mazsolát beáztatjuk rumba, majd sütés előtt leszűrjük. A túrót áttörjük. Ne használjunk félzsíros vagy sovány túrót, mert az savanykás, nem való sütibe. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a vaníliáscukrokkal, hozzáadjuk a túrót, porcukrot, mazsolát, citromhéjat, és amikor már homogén, hozzákeverjük a tojásokat is.

Letakarjuk, és félretesszük, hadd szívja meg magát a liszt. Addig megtisztítjuk és összevágjuk a gyümölcsöt. Minél kisebbre sikerül vágni, annál kevésvé lesz ázott a sütink, tehát ne sajnáljuk, aprítsuk. Nagyon finom meggyel, eperrel, szilvával, őszibarackkal, de befőttekből is csinálhatjuk, csak jól csöpögtessük le.

A tésztamasszát 22x38 cm-es, kivajazott tepsibe öntjük, elkenjük, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük fél órára. Ha letelt, kivesszük a tepsit és eligazítjuk a tetejére az összevagdalt gyümölcsöt, és visszatesszük. Ha már pirosodik, fa fogpiszkálóval végezzünk tűpróbát.

Ha a tűpróba sikeres, kivesszük a sütőből és hagyjuk lehűlni. Ha a gyümölcs a sütit tetején hozzáér a tepsihez, odaég. Igyekezzünk a tepsi széléhez nem közel tenni a gyümölcsöt. Ha meg mégis megtörtént, nem kell megijedni, legfeljebb levágjuk róla.

Kockára vágva tálaljuk, porcukorral meghintve.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Forrás: Sok hasonló recept kering a neten, most eggyel több lett :-)

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2012.09.29. Utoljára frissítve: 2012.09.29.
Utolsó megtekintés: több, mint 2 napja (2024-05-01 07:10:23 - 1.4)
Hozzászólások:

Sancho (2012-09-30 07:40:00):
Mitől talp nélküli? Mert én tudok egy talpas piskótát! Az úgy lett talpas, hogy le volt téve a kamrába a földre hűlni, oszt mikor borért mentem, beleléptem...

Kifőzdés (2012-09-30 08:55:00):
Akkor leszűrhetjük a tanulságot: ha többször kell fordulni borért, egyre óvatosabban, körültekintőbben tegyük :-)

Sancho (2012-10-03 11:22:00):
Ja, kérem, oda sose térek kétszer. Csak a korsóért, az 3 litres.

erika.bickei@t-online.de (2012-10-04 17:06:00):
Igen jol hangzik ez a recept, ki kell probalni, bar a kilo turo miatt nem eppen penztarca kimelö. En a porcukorhoz kevernek kis fahejat, mind a turo izehez mind a szilvaehoz nagyon illik.

Kifőzdés (2012-10-04 20:11:00):
Mi is ezen vitáztunk Ibolyával, de egész nyáron csupa fahéjasat ettünk, és ez döntött a konyak mellett. Az árát meg kibírjuk: mióta leszoktunk a cigiről, szinte mindenre futja... :-)

Megjegyzés a recepthez